Gasmetingen

Jaarlijks komen er miljoenen containers binnen via de Nederlandse en Belgische havens. Afhankelijk van de lading kunnen in de containers wel honderd verschillende soorten gassen of dampen voorkomen. Om de veiligheid en de gezondheid van uw medewerkers en ook van douanebeambten en inspecteurs die de containers moeten betreden of lossen te garanderen voert Peps Services metingen uit om deze mensen te beschermen tegen deze schadelijke gassen.

U kunt hierbij denken aan gegaste containers ofwel containers die in het land van oorsprong zijn begast welke een gevaar op leveren voor de gezondheid, maar zeker ook aan containers die gassen en of dampen bevatten van gassen die vrijkomen kort naar het productie proces.

Deze productiegassen zijn zeker zo gevaarlijk voor de gezondheid omdat deze nergens staan beschreven en dus een direct gevaar opleveren voor de onwetende ontvanger. Als onafhankelijk bedrijf kunnen wij uw gasmetingen verzorgen op de door u aangeven locatie. Hierbij ontvangt u ter plaatse een up to date gasmeetrapport, welke verplicht kan zijn voor de douane.

Ontgassen

Indien de containers teveel gas bevatten kunnen wij speciale (verzegelbare) ontgassingsdeuren plaatsen waarop krachtige ventilatoren kunnen worden aangesloten. Hierdoor wordt het ontgassen qua tijdsduur aanzienlijk ingekort. Dit doen we bij voorkeur op de containerterminals. Als de containers gasvrij zijn kunt u ze weer veilig betreden! In sommige gevallen is ventileren niet voldoende omdat het gas te diep in de verpakkingen zit. U kunt er dan voor kiezen om uw container te laten om of uitpakken door onze gespecialiseerde mensen met adembescherming en de hierbij behoorde PBM’s. Peps services zoekt altijd naar de meest passende oplossing om uw container zo snel mogelijk gasvrij te krijgen.

Ompakken en uitpakken containers

Wanneer de producten die in de container zitten zo snel mogelijk beschikbaar moeten zijn, is er de mogelijkheid om de goederen aan de loods te lossen. De producten worden dan met persoonlijke beschermingsmiddelen gelost. Afhankelijk van de stoffen en concentraties kan er gebruik gemaakt worden gemaakt van verschillende PBM’s.

Naast het lossen met beschermende middelen, heeft Peps services ook nog de mogelijkheid om een stap verder te gaan na het lossen. Er zijn mogelijkheden met betrekking tot het lossen op consumentendoos. Hierdoor kunnen de gassen die zich alsnog in de dozen bevinden ontsnappen. Hierbij kunt u ook denken aan het ompakken van de goederen als dit gewenst is, omdat de verpakkingen slecht en/of beschadigd zijn. Maar ook als u gebruik wilt maken van uw eigen verpakkingen. Alles wordt uiteraard in samenspraak met u gedaan.