Veiligheidsadviseur ADR

Per 1 januari 2000 zijn ondernemingen die gevaarlijke stoffen laden/lossen over de weg, binnenwater of spoor, verplicht om per vervoersmodaliteit een gediplomeerd veiligheidsadviseur aan te wijzen.

De rol van veiligheidsadviseur is het ondersteunen van alle afdelingen binnen een bedrijf die te maken hebben met het vervoer  en/of opslag van gevaarlijke goederen. Als chauffeurs of planners vragen hebben over zaken zoals etikettering, verpakking, stuwage, of documentatie van gevaarlijke stoffen, kunnen ze deze aan de veiligheidsadviseur stellen. Daarnaast dient de veiligheidsadviseur een jaarrapport op te stellen, waarin een overzicht wordt gegeven van de vervoeractiviteiten in het betreffende jaar.

Bedrijven die zelf geen veiligheidsadviseur in dienst hebben kunnen een veiligheidsadviseur inhuren. Bij het opmaken van het jaarrapport hoort ook een bedrijfsonderzoek, waarin de veiligheidsadviseur een aantal zaken zal doorlopen met de contactpersoon van het bedrijf. Er wordt ook een controle van de uitrusting uitgevoerd. Peps services beschikt over diverse ervaren veiligheidsadviseurs die problemen op het gebied van gevaarlijke stoffen voor u kunnen oplossen. Neem gerust eens contact op voor de mogelijkheden.